Monday, March 30, 2015

Manchester United vs Newcastle United - My First Experience Watching it Live!

Salam

Kalau sesapa kenal aku, they sure know aku suka tgk bola... Dulu kt Msia, bila makcik aku dapat tiket free pastu  offer kt aku, mesti aku tak tolak punya ;) Kalau tiket bola pasukan negeri dlm msia tu, aku beli la, affordable... tp kkdg bantai tiket free gak.. hihi (budget punya org)

Kali ni, aku jauh beribu batu, mmg payah le nk dpt tiket free from my aunt... so this time, I look for free or discounted tickets for any football matches dkt Fast Friends & Student Union...

Kebetulan two of my Msian friends kt sini pun berkobar2 nk pegi & dh ambik tiket, aku pun join la... We went to watch Manchester United vs Newcastle United at St James Park Stadium...

View drp tmpt ddk kitaorg..
Dlm perjalanan, masing excited, ye la, first time nk tgk EPL live.. selalu tgk kt tv je... plus my friends tu pulak peminat setia Manchester United... Tp sbb study kt Newcastle, so memasing control.. konon peminat Newcastle... heheh

We left quite early, sbb nk smpi awal... singgah Cottage Chicken beli makanan....



Memula nk masuk stadium, jenuh tanya sana sini, which pintu masuk ... pusing2 gak then baru jumpa... obvious first time... huhu...

Then, dh masuk, they checked our bags, then kami naik atas ke tempat duduk... we all dpt tiket kt Millburn Gate... adoii, banyaknya anak tangga dia... boleh kurus mcm ni.... 

Bila sampai, happy tak terkira... dpt posing jap & duduk makan our dinner sebelum start game..

Among the earliest to arrive
Bila stadium dh penuh... aura makin terasa... Kelab penyokong Manchester United antara yang paling bising... ... Aku sempat ambik video suasana stadium sebelum start game... Kelab Penyokong Manchester United kt atas sebelah kiri tu...

video


Masa kt stadium, sempat jugak masuk sports bar dia... quite big & nice... Then masa nak balik, sempat la g tggu dkt tmpt player keluar tu, saja nk tgk player live in person.. kot2 la dpt amik gambar or sign autograph ke kan...

Tp, aku ni perempuan, yang berebut2 semua besar2 drp aku... so sempat tgk je la, & snap gambar Chris Smaling drp dekat...I notice players Manchester United masa tu, xde la friendly sgt.. maybe sebab main kt Newcastle kot...

Hampa, aku jalan la ke tepi... sekali tgk kt dlm bas, Chris Smalling notice aku... ya, he saw me lepas naik bas tu... ok, suka la jap kan... Then, bila bas nak jalan, aku senyum & lambai kt dia... & Dia, Chris Smalling, lambai balik and senyum kt aku... ya, personally at me! Ok, walaupun aku idak le minat sgt kt Chris Smalling & Manchester United nie, tp his friendliness tetiba buat aku tanya Uncle Google pasal dia...


Balik rumah, happy... senyum sblm tido.... huhu....

Itulah my first experience gi tgk bola kt sini... nak pegi semua match maybe tak mampu, well student maaa.... budget kann... tp oklah.... maybe u guys ada pengalaman or tips tgk bola kt UK, boleh la nanti share with me ;)

Cheers!

2 comments:

  1. Salam Kak. Saya peminat Newcastle United. Kak boleh tak ajar cara atau blog cara nak pergi ke Newcastle dari airport London? Sebab saya tak pernah ke England dah mahu tahu bagaimana hendak ke Newcastle. Terima kasih Kak.

    ReplyDelete
  2. Salam Kak. Saya peminat Newcastle United. Kak boleh tak ajar cara atau blog cara nak pergi ke Newcastle dari airport London? Sebab saya tak pernah ke England dah mahu tahu bagaimana hendak ke Newcastle. Terima kasih Kak.

    ReplyDelete